Your most trusted online headshop
close

Om oss

Kan du tro att Smoketower.com från början var en butik som dubblerade nycklar och reparerade väskor? Nej, du är inte ensam!

1995 slöt sig vår ursprungliga grundare samman med sina två söner och skapade den första headshop-butiken i Sverige. Vi var trötta på hur varje butik hade samma tråkiga produkter, det begränsade utbudet och om en lokal butik råkade erbjuda något unikt var priset kraftigt mycket högre än vad det borde vara! Tanken på att rökare gick miste om den senaste och bästa teknologin gjorde oss alla tre upprörda.

Drivna av frustration öppnade vi dörrarna till vår första butik år 1995. Genom att arbeta dag och natt blev teamet snabbt insiders i branschen och vi utvecklade relationer med de mest innovativa designers och högteknologiska tillverkare över hela världen. Vi tog bort mellanhänderna och gjorde stora beställningar för att kapa priserna. Detta gjorde att vi hade möjligheten att sälja våra produkter till lägre priser än alla andra konkurrenter i området. Vi insåg dock snabbt att efterfrågan på unika produkter till låga priser gick längre utanför vårt område inom Sveriges gränser, så för att tillfredsställa efterfrågan bestämde vi oss för att dyka in i världen av e-handel.

Hemsidan startade 1997. Försäljningen gick långsamt till en början men kollegorna arbetade hårt för att sprida ryktet och på bara några månader började beställningar från hela världen sippra in och fullkomligt svämma över lagret. Sedan dess har hundratusentals rökare från hela världen förlitat sig på Smoketower.com och gjort oss till deras första val av headshop-butik. Ett ständigt växande utbud av unika varumärken får idag besökare att regelbundet återvända till vår hemsida och spana in sortimentet.

Vårt projekt blev så framgångsrikt att vi var tvungna att varumärkesskydda det 2009, mycket också på grund av att andra aktörer använde sig av namnet på ett otillåtet sätt och kopierade varumärket för att rida på Smoketower-vågen. Kom ihåg att Nordic Trade Tower AB, företaget som bedriver webbshoppen Smoketower.com, i många år intensivt arbetat för att göra Smoketower till det varumärke det är idag! Varje dag handlar tusentals rökare från mer än 100 länder bland det mest unika och lägst prissatta utbudet hos oss. Eftersom vi också erbjuder en lägsta-pris-garanti kan kunderna alltid vara säkra på att de får de bästa produkterna till de bästa priserna!

Idag är målet med företaget att expandera i Skandinavien och Europa och ta kol på myterna om cannabis och den tillhörande livsstilen. Vi är trötta på den organiserade stigmatiseringen av cannabisanvändare och alla lögner som sprids och därför stödjer vi alla organisationer som kämpar för att avkriminalisera eller legalisera cannabis, både för rekreationellt och medicinskt bruk. Det finns många seriösa och omfattande studier som bevisar att cannabis t ex motverkar cancer och Alzheimers, för att inte nämna alla andra medicinska, spirituella, industriella och rekreationella användningsområden örten har. Istället för att kontraproduktivt straffa brukare i länder där plantan är olaglig är vi övertygade om att acceptans, förståelse och rätt vård är vad som behövs vid missbruksproblematik.

Vi tycker att det är oetiskt att en planta som växer på vår jord kan göras olaglig, speciellt när den kan användas till så otroligt mycket, för att inte tala om att massvis av kriminella människor tjänar storkovan just för att växten är olaglig. Med det sagt vill vi även slå fast att ungdomar inte borde bruka cannabis (inte alkohol heller för den delen) eftersom både kroppen och hjärnan inte är färdigutvecklade i den åldern. Dessutom tycker vi det är viktigt att lära sig uppskatta livet utan några substanser över huvud taget, speciellt i lägre åldrar.

Industriell hampa är något som bl a olje-, textil- och byggföretagen är starkt emot på grund av dess mångsidighet. Hampan kan användas till så otroligt mycket, t ex industriella textilier, papper, cement, isolering, bränsle, kläder, tvål och andra hygienprodukter, oljor, margarin och djurfoder, bara för att nämna ett par stycken. Hampa är dessutom CO2-positivt som innebär att växten binder mer koldioxid än vad den släpper ut i atmosfären. Det i kombination med alla möjliga användningsområden kan vara lösningen på många eller alla av vår planets miljöproblem som vi människor har skapat. Det är vad vi kallar en superplanta!

Det är dags för förändring och du kan räkna med att Smoketower.com finns här för att stanna! :)