Att använda en dabbrigg för att röka koncentrat är både smidigt och enkelt. Men om du aldrig har testat kan det vara lite förvirrande, och till och med lite riskabelt, om du inte vet hur du ska göra. Vi har många som frågar oss hur en dabbrigg används och för att underlätta för er så har vi gjort en basic guide-video som visar hur du ska komma igång med ditt dabbande.

Det som visas i videon är en dabbrigg, dabber, nail, dome, banger, carp cap, stormtändare, förvaringsburk, silikonmatta, pearls, samt hampa-extrakt från Cannabislight.se.


DABBING I 5 KORTA STEG:
1. Häll i vatten i din dabbrigg
2. Plocka upp en bit koncentrat med dabbern
3. Värm nailen eller bangern med stormtändaren
4. Låt koncentratet vidröra nailens/bangerns uppvärmda vägg
5. Dra in rök från munstycket


DABBRIGGAR & DABBERS
En dabbrigg är speciellt framtagen för att användas med koncentrat och är ofta lite mindre än traditionella bongar. Alla dabbriggar fungerar i grunden likadant så ditt val beror på om du vill ha en liten eller stor, en i glas eller silikon, samt med eller utan vattenrening genom recycling eller perkolator. En dabber är ett verktyg som underlättar hanteringen av det kladdiga koncentratet, exempelvis när du ska lägga koncentratet på nailen eller dela upp materialet för förvaring. Oftast gjorda av titan, men görs också i glas och stål.


Recycler-rigg

Silikon-rigg

Perkolator-rigg

Titan-dabber


NAILS & BANGERS
Nails och bangers är dabbingens motsvarighet till örtkoppar och används helt enkelt för att förånga ditt koncentrat. Man värmer upp den i önskad temperatur, lägger på koncentrat och inhalerar. Om en nail eller banger är gjord av glas, se till att det är quartz eller borosilikatglas som tål högre temperaturer än vanligt glas. Titan tål högst temperaturer och riskerar inte att spricka som exempelvis en glasnail kan göra om den värms för mycket eller om man låter den svalna för mycket mellan hitsen.


Keramik-nail

Titan-nail

Quartz-banger

Borosilikat-banger


DOMES & CARB CAPS
En dome förbättrar temperaturens koncentration i nailen och skyddar dessutom användaren från varma koncentrat-stänk. Även en carb cap ökar effektiviteten genom att rikta värmen mot mitten av bangern och maximera luftflödet. Detta gör att du kan inhalera mer rök och minskar även risken att något förångas i onödan. Både domes och carb caps är vanligtvis tillverkade av quartz- eller borosilikatglas, men det finns även carb caps i titan.


Glas-dome

Titan-carb cap

Glas-carb caps


TILLBEHÖR
En ordentlig gasbrännare underlättar dabbing-processen nämnvärt, då den värmer upp nailen snabbare än en mindre tändare. En dabbmatta används till fördel under dabbing för att slippa koncentrat-skvätt på bord och liknande. Koncentrat och vax förvaras bäst i lufttäta burkar, med non-stick-beläggning som tillverkats speciellt för klibbigt material. Terp-pärlor är inte bara fina att titta på. Om du värmer din banger med en pärla i kommer den behålla värmen längre.


TIPS!
- Tänk på att koncentrat är mycket mer potent i jämförelse med blommor så ta hellre lite mindre i början tills du känner dig säker.
- Är din nail och dabber helt nya? Elda på dem innan du använder dem för första gången för att bränna bort eventuella spår av industrioljor eller mineraler som kan finnas kvar efter tillverkningen.
- Nails och bangers rengörs lättast när de är varma, exempelvis genom att ta bort koncentratresterna med en tops eller alkoholwipe. Tänk dock på att akta fingrarna, då nailen/bangern kan bli väldigt varm. Du kan även rengöra dem genom att sänka ner dem i en behållare med Bong Shine i 30 minuter.
- Har du ingen termometer för att mäta den exakta temperaturen på din uppvärmda nail kan du vänta 30-40 sekunder från det att nailen blivit röd för att låta temperaturen gå ner lite, efter det är nailen redo.


Hoppas du känner dig bekväm nog med dabbing nu för att testa :) Och kom ihåg, du kan alltid kontakta vår excellenta kundtjänst om du vill veta mer om någon produkt!

/ Team Smoketower