Att man blir kladdig när man tar i en bud vet nog alla. Men det finns en viktigare anledning att inte hantera dina örter med fingrarna. Kladdet innehåller nämligen mycket av växtens cannabinoider, terpener och flavonoider. Alltså inget man vill slösa bort i vasken. Så nu slår vi ett slag för den, enligt oss, oumbärliga grindern!

Grinders kan komma i många olika modeller och skepnader. I vår senaste YouTube-video går vi igenom några av våra modeller och visar på skillnaderna samt tipsar om när du ska använda vilken. De buds som förekommer i videon kommer från Cannabislight.se, en svensk leverantör av CBD-buds som innehåller mindre än 0,2% THC, i praxis med Svensk och Europeisk Lag.

Några exempel-produkter från de olika modellerna:

ANTAL DELAR
De flesta grinders är uppdelade i antingen två eller fyra delar. Fördelen med 2-delade grinders är att de oftast är smidigare och tar mindre plats, vilket kan vara bra om man vill ha med sig den när man går ut. 4-delade grinders ger dig större möjlighet att påverka innehållet genom att samla kiefen separat. Du kan på så sätt spara "det godaste" till sist då kiefen brukar ge en starkare upplevelse.

2-part grinder 3-part grinder 4-part grinder
2-delad
Amsterdam XXX Grinder
3-delad
RYOT GR8TR
4-delad
Champ High Zero Gravity

 

MATERIAL
Metallgrinders är ofta väldigt robusta och hållbara med kraftiga tänder. Trä ger en varmare och kanske personligare känsla, men kombineras oftast med metalltänder för bästa effektivitet. Det säger sig självt kanske att metall är tåligare än akryl, men akrylgrinders fördel är att de är lätta och smidiga och tack vare materialet heller inte så dyra.

Metallgrinder Trägrinder Akrylgrinder
Metall
Bulldog Gunmetal Grinder
Trä
ST Woody-Fred
Akryl
S&B Herb Mill XL Grinder

 

DET LILLA EXTRA
Såklart finns det även grinders som har något litet extra, som att även vara en askkopp, ha plats för tändare eller extra förvaringsutrymme.

Grinder med askkopp Grinder med förvaring Grinder med tändarplats
Askkopp
Champ
Förvaring
Grace Glass Americano
Tändarplats
Clip-Grinder

 

De grinders vi tagit upp i detta inlägg är manuella där du själv får mala örterna. Vi har även elektriska modeller, som ex. OTTO Grinder och Chewy, som tar hand om malningen åt dig. Men dessa berättar vi mer om i ett framtida inlägg. Tills dess: grindea på!

 

Vi ses i dimman...
/ Team Smoketower