Koncentrat som gjorts utan något slags lösningsmedel blir mer och mer populärt. I vår senaste YouTube-video visar vi produkter från Barcelona-baserade företaget Qnubu som ägnar sig åt att skapa de bästa möjliga produkterna för rosin-extraktion. Vi har även en tävling, se videon för mer information om hur du deltar.


VAD DU BEHÖVER

Kort sagt så är allt du behöver: ditt material, en rosin-påse, extraheringspapper och en press. Men det finns såklart fler saker som kan göra extraheringen både lättare och bättre.

Du börjar med en ROSIN-PÅSE som tål både hög värme och tryck. Fyll påsen med ditt blom-material och tryck ut det så jämnt som möjligt i påsen. En FÖR-PRESSFORM underlättar denna process, då den hjälper till att packa innehållet till samma tjocklek överallt så temperatur och tryck blir jämnt under pressningen. När påsen är packad och klar lägger du den mellan EXTRAHERINGSPAPPER som kommer fånga upp det utpressade rosinet. Du kan använda vanligt bakplåtspapper, men vi rekommenderar papper som är speciellt designat för detta och som är tryck- och rivtåligt med non-stick silikonbeläggning på båda sidorna.

Sen kommer vi till pressen. Vi har tre olika slags ROSIN-PRESSAR: 'Manuell' som drivs med muskelkraft, 'Hydraulisk' som drivs med hydraulisk tryck och handtags-dragning, samt 'Pneumatisk' som drivs med tryckluft och knapptryckning. Vilken press du ska välja beror helt enkelt på vad du föredrar.

Qnubu Rosin-påse

Qnubu Extraheringspapper

Qnubu Kompact 2.0 Rosin-press


Alla pressar vi har är enkla att använda, det är bara att sätta i kontakten, välja tryck/tid/temperatur och påbörja pressningen. Valet av rätt tid och temperatur är viktigt för extraheringen då det avgör hur det färdiga koncentratet kommer att smaka. Olika material behöver olika temperaturer, så man behöver ofta testa sig fram för att få ut det bästa av det. Det man kan tänka på är att tid och temperatur är varandras motparter; högre temperaturer behöver kortare trycktid, lägre temperaturer behöver längre trycktid.

Att använda en rosin-press är säkrare än att använda skadliga och lättantändliga kemikalier, men tänk alltid på att inget är helt riskfritt när man använder en maskin. Håll händerna borta från de heta press-plattorna!EFTER PRESSNINGEN

När du pressat klart är det dags att ta hand om ditt rosin. Vi rekommenderar att ha ett kallt underlag till hands, som exempelvis en kyld dabbmatta, och en dabber för att samla ihop koncentratet i passande förvaringsburk.

Lqt Vapor Silikonmatta

Oil Black Leaf Dabber

Oil Black Leaf Förvaringsburk


Det är såklart Dina preferenser som bestämmer om du avnjuter ditt koncentrat med DABBRIGG eller KONCENTRAT-VAPORIZER. Oavsett är vi säkra på att du kan hitta den perfekta riggen eller vapen just för Dig. Och om du känner för att göra egen e-juice av ditt koncentrat kan du göra det med TERPS USA eller WAX LIQUIDIZER.


Om du fortfarande känner dig osäker på rosin-extraheringsprocessen eller inte riktigt vet vilka produkter du ska köpa, kan du alltid kontakta vår excellenta kundtjänst!

/ Team Smoketower